Az Ön kosara üres!

Foden fejesével vett revansot a City a Tottenhamen

2019. 11. 07. 0
A szerdai őrület után ismét Manchesterben csapott össze a City és a Tottenham Arsenal 19/20 futball mez szett. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében történtek után a hazaiakat bőven fűthette a revans iránt vágy. Hiába nyertek 4–3-ra, kiestek a BL-ből, mindezt úgy, hogy a 94. percben a videobíró ítélete alapján fosztották meg őket a továbbjutást jelentő ötödik találattól.
 
Hasonló drámát azonban kár lett volna várni a Premier League-mérkőzéstől…
 
Pedig a gólátlag az 5. percig pont úgy alakult, mint három nappal korábban. Sergio Agüero visszafejelt labdáját az ifjú angol, Phil Foden fejelte a kapuba (1–0). Ezzel a 18 éves középpályás lett a City első olyan gólszerzője, aki 2000 után született, a Premier League történetében pedig a harmadik legfiatalabb, aki gólt ért el.
 
A folytatásban is a manchesteriek előtt adódott több lehetőség, Bernardo Silva akár két gólt is szerezhetett volna, ám a Hugo Llorist helyettesítő Paulo Gazzaniga mind a kétszer jól helyezkedett és védeni tudott.
 
A Tottenham a fordulás után sem tudott harcmodort váltani, a londoniak főleg a kontrákban reménykedhettek, de Edersonnak egy-egy beívelés lehúzásánál több dolga nem akadt. Komoly bravúrra semmiképpen sem volt szükség tőle…
 
A Spurs a bajnokságban csupán hét pontot gyűjtött a nagy hatos többi tagjával szemben (csak a Manchester United mérlege a rosszabb: hat pont), míg a Manchester City a maiakkal együtt már 21 pontnál jár. 
 
A hétközi városi rangadón (szerdán az MU elleni meccs következik) a 22., 23., 24. pontját is megszerezheti majd a bajnoki címre törő, a BL-terheléstől megszabadult City.