Az Ön kosara üres!

A Manchester City a legjobb játékosok a világon, mondja Arteta

2018. 09. 19. 0
MANCHESTER - A Manchester City edzőtisztje, Mikel Arteta szerint a Premier League bajnokai a világ legjobbjai, de a Real Madrid birtokosai kedvencek a Bajnokok Ligája ismét ebben a szezonban megnyerni.
 
Arteta, aki a Bajnokok Ligája megnyitóját vezette az Olympique Lyonnais ellen, mivel Pep Guardiola menedzser felfüggesztésre került, azt is elmondta, hogy csapata jobb helyzetben van a kihívásokkal szemben a legmagasabb európai díjakért ebben a szezonban.
 
"Számomra a legjobb játékosok a világon ebben a klubban" - mondta Arteta kedden egy sajtótájékoztatón. "Mindennap képzelemben látom őket, és nem változtatom meg mások számára, mert fantasztikusak."
 
A Real, aki a szezont megelőzően eladta a Juventust Cristiano Ronaldo-nak, három éve megnyerte a Bajnokok Ligáját, de a város a könyvesboltok kedvencei ebben az évben annak ellenére, hogy a tavalyi szezon utolsó negyedévében csökkent.
 
"Ez egy meglepetés, ha kedvelik, ha van egy csapat, aki háromszor egymás után megnyerte a versenyt" - tette hozzá Arteta. "Még akkor is, ha elvesztették Cristiano Ronaldo-t, a Real Madridot még mindig a legfontosabb kedvencévé teszik a történelem és a tapasztalat miatt, de úgy gondolom, hogy a Bajnokok Ligája nagyon nyitott lesz ebben a szezonban.
 
"Más emberek azt gondolják, hogy jelöltek vagyunk, hogy versenyezzenek a legjobb európai csapatok ellen, mert mennyire konzisztensek vagyunk a nagy csapatokkal szemben. Célunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, és úgy gondoljuk, hogy javulunk."
 
A spanyol, aki az edzői munkához kapcsolódott az Arsenalban a közeli szezonban, mielőtt a londoni klub az Unai Emery-t Arsene Wenger utódjaként jelölte ki, azt is elmondta, hogy a jövőben szeretné megragadni a menedzsert.
 
"Kiváltságos vagyok, hogy most ott vagyok a labdarúgásban" - tette hozzá Arteta. "Ha megkérdezed, hogy a jövőben egy edző vagyok, a válasz valószínűleg igen, de szerencsésnek érzem magam ebben a munkában, és még sok hely van ahhoz, hogy a klub növekedjen."
 
Guardiola kiszabadítja a légi tilalmat, hogy jön a pályán, hogy reményt mondjon a játékvezetőnek a Liverpool utolsó szezonja végső vereségében, de Arteta eltökélte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a vezető hiánya ne érezze magát.
 
"Nyilvánvalóan (Guardiola) csalódott, hogy nem annyira érintett, de reagált az utolsó játékban, és tiszteletben tartjuk az UEFA döntését" - mondta Arteta. "Van olyan helyzetünk, amelyet nem választanánk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden más a lehető legegyszerűbb legyen."
 
Város került az F csoportba, amely magában foglalja a német Hoffenheim és az ukrán oldal Shakhtar Donetsk.